073 7200 200

Advies aan HR

Snijders Arbeidsrecht advocaten, werkt als verlengstuk van uw HR afdeling. Omdat het HR vak dagdagelijks in directe verbinding staat met het arbeidsrecht, hebben we hiervoor een zeer betaalbare oplossing.

Voor een vaste, lage prijs per maand, mag u of uw HR medewerker(s) zoveel bellen en mailen met vragen als u wilt. Zo is er nooit een drempel om iets te laten toetsen of om te vragen hoe het juridisch werkt. En dat rendeert voor uw bedrijf. Immers: uw mensen maken geen juridische fouten (meer) en dus is zijn uw dossiers altijd juridisch tip top in orde.

Direct schakelen

In de praktijk hebt u er op deze wijze een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat bij, voor de prijs van een krantenabonnement. Deze advocaat kent u en uw mensen. Deze arbeidsrechtsspecialist kent uw organisatie, uw wijze van inhuren van mensen, uw uitdagingen en repeterende kwesties. Als er wat speelt, is direct schakelen heel eenvoudig. Zaken worden direct opgelost samen. Zo gaat uw HR beleid en afdeling draaien als een trein. Geen etterende dossiers meer, maar actief zaken afwerken. Arbeidsrecht advies van nu dus, met een aanpak van deze tijd. Geen drempel meer naar de advocatuur, maar een sparrings- en oplossingspartner.

Bovendien verzorgen we jaarlijks meerdere webinars, seminars en andere kennis gedreven bijeenkomsten. Ook publiceren we in onze arbeidsrecht bulletins / nieuwsbrieven. Over nieuwe ontwikkelingen in het arbeidsrecht, tips and tricks en andere wetenswaardigheden rondom dit boeiende rechtsgebied. Omdat onze mensen allemaal extreem veel kennis hebben van het arbeidsrecht, maar daarnaast ook zijn geselecteerd op een informeel en prettig DNA, worden we steevast met hoge cijfers beoordeeld door onze relaties. Dat meten we doorlopend, zodat steevast onze dienstverlening niet alleen op kwaliteit, maar ook op ‘prettigheid’ wordt getoetst en zo nodig verbeterd. Zo slagen we er in de vele bedrijven die we bedienen, van MKB tot beursgenoteerd, duurzaam en fijn te bedienen.

Maak een vrijblijvende afspraak

Maak gerust een vrijblijvende koffie afspraak om eens van gedachten te wisselen of dit wat voor uw organisatie zou zijn. We komen graag kosteloos langs of nodigen u uit op onze geweldige locaties.  Mail naar hr@snijders-advocaten.nl voor een vraag of afspraak en wij reageren direct.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 9 referenties
8,7

Nina is een gedreven arbeidsrechtsspecialist en zij adviseert onze HR afdeling over uiteenlopende arbeidsrechtelijke vraagstukken. Naast haar gedrevenheid om altijd het maximale resultaat te willen behalen, is zij ook een fijne sparringpartner. Wij raden Nina zeker aan voor uw bedrijf!

Monique Petstra
HR Manager bij Keune Haircosmetics Manufacturing B.V.

“Danny, je lijkt Barcelona wel… tikkie takka
Thijs heeft gebeld en onderneemt actie
Thnx man!!”

→
Bewakingsdienst Van Mook

De advocaten van Snijders staan ons altijd goed en deskundig bij. We kunnen er voor al onze arbeidsrechtelijke vragen terecht en krijgen altijd snel en praktisch bruikbare adviezen.

Anoniem

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Veel werkgevers sinds 2013 onterecht en te hoog beboet door de Inspectie SZW
Het financieel dagblad opende vandaag, 19 oktober 2020, met de kop: ‘’Arbeidsinspectie gaf werkgevers onterechte [...]
Reorganiseren, wie moet weg?
Bij een reorganisatie moet je een bepaalde volgorde aanhouden van de ontslagen. Dat heet afspiegelen. [...]
Afscheid nemen van werknemers uit andere Europese landen
Stel je hebt een Spaanse werknemer die hier woont en werkt, maar door COVID-19 ben [...]