073 7200 200

Arbeidsovereenkomst

De arbeidsovereenkomst is een belangrijke en veelvoorkomende overeenkomst in het arbeidsrecht. Het vormt een belangrijke basis in de samenwerking tussen werkgever en werknemer.

Maar de arbeidsovereenkomst is ook bij uitstek de overeenkomst waarover conflicten ontstaan. Omdat bijvoorbeeld bepaalde afspraken niet goed of niet duidelijk zijn vastgelegd.

Wat is een arbeidsovereenkomst?

In de wet is de arbeidsovereenkomst gedefinieerd als de overeenkomst ‘waarbij de ene partij, de werknemer, zich verbindt in dienst van de andere partij, de werkgever, tegen loon gedurende zekere tijd arbeid te verrichten’.

Een arbeidsovereenkomst bestaat dus uit de volgende componenten:

  • De werknemer is verplicht om arbeid persoonlijk te verrichten;
  • De werkgever is verplicht om het loon te betalen;
  • Er bestaat een gezagsverhouding tussen werkgever en werknemer;
  • De arbeid wordt gedurende een zekere tijd verricht.

Indien aan al deze vereisten is voldaan, is er sprake van een arbeidsovereenkomst.

Vaststellen of een arbeidsovereenkomst is afgesproken

Of er sprake is van een arbeidsovereenkomst, dient te worden getoetst aan de hand van de feitelijke situatie. Met andere woorden: de feitelijke uitvoering van de overeenkomst is doorslaggevend. Dit kan betekenen dat een overeenkomst geen arbeidsovereenkomst is, ook al hebben partijen dat wel boven de overeenkomst gezet.

In de praktijk komt het voor dat partijen een overeenkomst zijn aangegaan, maar het niet eens zijn over de kwalificatie van de overeenkomst (wel/geen arbeidsovereenkomst). In dat geval zal een rechter moeten beoordelen of tussen partijen een arbeidsovereenkomst is gesloten. De partijbedoeling van partijen – dus wat partijen voor ogen hebben gehad bij het sluiten van de overeenkomst – speelt daarbij een belangrijke rol.

Rechten en plichten bij een arbeidsovereenkomst

Indien wordt vastgesteld dat er sprake is van een arbeidsovereenkomst, gelden er specifieke regels. In de wet is namelijk een aparte titel over de arbeidsovereenkomst en de rechten en plichten die in dat verband gelden voor werkgever en werknemer, opgenomen. De meeste regels in het arbeidsrecht moeten in beginsel strikt worden nageleefd. Daarom is het belangrijk om allereerst vast te stellen of tussen partijen een arbeidsovereenkomst is gesloten (of niet).

Hulp nodig bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 10 referenties
8,8

Snijders Advocaten is een deskundig partner gebleken in het oplossen van arbeidsrechtelijke vraagstukken. Als HR Directeur houd ik van daadkracht kwaliteit en oplossingen en dat heb ik gevonden in Snijders Advocaten. Ik kan een ieder aanraden dit kantoor te raadplegen.

Marcel Ebbers
Swiss Sense

De advocaten van Snijders staan ons altijd goed en deskundig bij. We kunnen er voor al onze arbeidsrechtelijke vragen terecht en krijgen altijd snel en praktisch bruikbare adviezen.

Anoniem

Mijn ervaring met Snijders Advocaten. Pragmatisch, deskundig advies en een recht door zee benadering. Bij een mogelijk volgend juridisch dossier het kantoor dat door mij gebeld gaat worden.

Anoniem

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Wat te doen tegen een opgelegde boete in verband met het overtreden van de Arbeidstijdenwet?
Arbeidstijdenwet In de arbeidstijdenwet zijn regels opgenomen over werktijden (hoeveel uur mag een werknemer maximaal [...]
Webinar data-lazy-src=
Herstructureren in coronatijd? SAVE THE DATE! Snijders Advocaten organiseert op 9 maart 2021 een live webinar [...]
Q&A: Kan ik eigenlijk een ziekmelding van een werknemer weigeren?
In deze Q&A vertelt Thijs van Liempd kort of een werkgever een ziekmelding van een [...]