073 7200 200

Arbeidsovereenkomst

De arbeidsovereenkomst is een belangrijke en veelvoorkomende overeenkomst in het arbeidsrecht. Het vormt een belangrijke basis in de samenwerking tussen werkgever en werknemer.

Maar de arbeidsovereenkomst is ook bij uitstek de overeenkomst waarover conflicten ontstaan. Omdat bijvoorbeeld bepaalde afspraken niet goed of niet duidelijk zijn vastgelegd.

Wat is een arbeidsovereenkomst?

In de wet is de arbeidsovereenkomst gedefinieerd als de overeenkomst ‘waarbij de ene partij, de werknemer, zich verbindt in dienst van de andere partij, de werkgever, tegen loon gedurende zekere tijd arbeid te verrichten’.

Een arbeidsovereenkomst bestaat dus uit de volgende componenten:

  • De werknemer is verplicht om arbeid persoonlijk te verrichten;
  • De werkgever is verplicht om het loon te betalen;
  • Er bestaat een gezagsverhouding tussen werkgever en werknemer;
  • De arbeid wordt gedurende een zekere tijd verricht.

Indien aan al deze vereisten is voldaan, is er sprake van een arbeidsovereenkomst.

Vaststellen of een arbeidsovereenkomst is afgesproken

Of er sprake is van een arbeidsovereenkomst, dient te worden getoetst aan de hand van de feitelijke situatie. Met andere woorden: de feitelijke uitvoering van de overeenkomst is doorslaggevend. Dit kan betekenen dat een overeenkomst geen arbeidsovereenkomst is, ook al hebben partijen dat wel boven de overeenkomst gezet.

In de praktijk komt het voor dat partijen een overeenkomst zijn aangegaan, maar het niet eens zijn over de kwalificatie van de overeenkomst (wel/geen arbeidsovereenkomst). In dat geval zal een rechter moeten beoordelen of tussen partijen een arbeidsovereenkomst is gesloten. De partijbedoeling van partijen – dus wat partijen voor ogen hebben gehad bij het sluiten van de overeenkomst – speelt daarbij een belangrijke rol.

Rechten en plichten bij een arbeidsovereenkomst

Indien wordt vastgesteld dat er sprake is van een arbeidsovereenkomst, gelden er specifieke regels. In de wet is namelijk een aparte titel over de arbeidsovereenkomst en de rechten en plichten die in dat verband gelden voor werkgever en werknemer, opgenomen. De meeste regels in het arbeidsrecht moeten in beginsel strikt worden nageleefd. Daarom is het belangrijk om allereerst vast te stellen of tussen partijen een arbeidsovereenkomst is gesloten (of niet).

Hulp nodig bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 9 referenties
8,7

Mijn ervaring met Snijders Advocaten. Pragmatisch, deskundig advies en een recht door zee benadering. Bij een mogelijk volgend juridisch dossier het kantoor dat door mij gebeld gaat worden.

Anoniem

Bewondering voor de aanpak van een juridisch geschil die jaren aan duurde met een rabiate opponent. Waarbij wij recent de overstap van een niet nader te noemen advocaten kantoor naar kantoor Snijders als een “verlossing” hebben ervaren. Zowel op het communicatieve menselijke vlak als het actief betrokken zijn bij de strijd tussen wilskracht en emotie, waarbij zelfbeheersing een antwoord was. Team Snijders staat pal achter haar cliënt en zal daar waar nodig tot het gaatje gaan met behoud van plichtenethiek binnen de deontologie. Een hoge mate van betrokkenheid tekent Snijders, die verder gaat dan alleen het “afhandelen” van een commerciële aanpak binnen een juridisch geschil.

Het is zeker, indien wij juridische hulp danwel bijstand nodig hebben spreken wij direct Snijders Advocaten aan. Een aanrader voor diegene die betrokken experts zoekt waarbij integriteit en twee voeten op de grond mentaliteit een welkome aanvulling is. Met speciale dank aan mr. Alberta Veen-Brom.

Reno A.J. Meijer – DGA
Meijer Group B.V.

Vanwege een zakelijk geschil zocht ik een advocaat die mij kon bijstaan. Na wat onderzoek kwam ik terecht bij Snijders advocaten, waar Alberta mijn zaak op zich nam. Vanaf het begin was er een prettige, no nonsense communicatie en had ik het gevoel dat ze echt achter mij stond. Dat is een ontzettend prettig gevoel! Ze was duidelijk over waar ik juridisch stond en kon mij adviseren over welke stappen te nemen. Alle belangrijke zaken werden continue overlegd, zodat we er samen uitkwamen. Zij heeft de zaak tevens tot een goed einde gebracht! Kortom; Een ontzettend prettige samenwerking en mocht het ooit nog nodig zijn, zeker voor herhaling vatbaar.

Lisette Kars

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Veel werkgevers sinds 2013 onterecht en te hoog beboet door de Inspectie SZW
Het financieel dagblad opende vandaag, 19 oktober 2020, met de kop: ‘’Arbeidsinspectie gaf werkgevers onterechte [...]
Reorganiseren, wie moet weg?
Bij een reorganisatie moet je een bepaalde volgorde aanhouden van de ontslagen. Dat heet afspiegelen. [...]
Afscheid nemen van werknemers uit andere Europese landen
Stel je hebt een Spaanse werknemer die hier woont en werkt, maar door COVID-19 ben [...]