073 7200 200

Collectieve arbeidsovereenkomst

Een collectieve arbeidsovereenkomst (‘cao’) is een schriftelijke overeenkomst waarin afspraken staan over arbeidsvoorwaarden die gelden tussen (één of meer) werkgevers of werkgeversorganisaties met één of meer werknemersorganisaties.

In de cao zijn arbeidsvoorwaarden opgenomen, die weer van toepassing zijn op de arbeidsovereenkomsten tussen werkgever en werknemer. Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen de ondernemings-cao en/of de sector- of bedrijfstak-cao.

De ondernemings-cao wordt gesloten tussen werkgevers en vakbonden en geldt dus voor een specifieke onderneming. De sector- of bedrijfstak-cao daarentegen wordt tussen werkgeversverenigingen en vakbonden gesloten en geldt dus voor meerdere ondernemingen in een bepaalde sector- of bedrijfstak.

Werkingssfeer

Of een collectieve arbeidsovereenkomst van toepassing is, hangt onder andere af van de werkingssfeerbepaling. In deze bepaling is opgenomen welke componenten doorslaggevend zijn om te bepalen of een cao van toepassing is. Hierbij kan gedacht worden aan de volgende componenten:

  • Omschrijving van de branche;
  • Omschrijving van de activiteiten;
  • Omschrijving van groepen van werknemers.

Gebondenheid werkgever

Indien een werkgever onder de werkingssfeer van een collectieve arbeidsovereenkomst valt, dan is een werkgever niet automatisch aan de collectieve arbeidsovereenkomst gebonden. Een werkgever is aan een collectieve arbeidsovereenkomst gebonden, wanneer i) die collectieve arbeidsovereenkomst algemeen verbindend (‘AVV’) is verklaard of ii) de werkgever lid is van een werkgeversvereniging of iii) in de arbeidsovereenkomst van een werknemer staat dat de collectieve arbeidsovereenkomst van toepassing is. Er zijn echter nog meer voorbeelden te noemen wanneer een werkgever gebonden is aan een collectieve arbeidsovereenkomst.

Gebondenheid werknemer

Ook een werknemer is niet in alle gevallen gebonden aan een collectieve arbeidsovereenkomst. Soms is een werknemer gebonden door rechtstreekse binding als lid van een vakbond. Of als de collectieve arbeidsovereenkomst algemeen verbindend is verklaard en de werkgever ook valt onder de werkingssfeer van die collectieve arbeidsovereenkomst.

Vragen over de toepasselijkheid van een collectieve arbeidsovereenkomst?  Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 10 referenties
8,8

Bewondering voor de aanpak van een juridisch geschil die jaren aan duurde met een rabiate opponent. Waarbij wij recent de overstap van een niet nader te noemen advocaten kantoor naar kantoor Snijders als een “verlossing” hebben ervaren. Zowel op het communicatieve menselijke vlak als het actief betrokken zijn bij de strijd tussen wilskracht en emotie, waarbij zelfbeheersing een antwoord was. Team Snijders staat pal achter haar cliënt en zal daar waar nodig tot het gaatje gaan met behoud van plichtenethiek binnen de deontologie. Een hoge mate van betrokkenheid tekent Snijders, die verder gaat dan alleen het “afhandelen” van een commerciële aanpak binnen een juridisch geschil.

Het is zeker, indien wij juridische hulp danwel bijstand nodig hebben spreken wij direct Snijders Advocaten aan. Een aanrader voor diegene die betrokken experts zoekt waarbij integriteit en twee voeten op de grond mentaliteit een welkome aanvulling is. Met speciale dank aan mr. Alberta Veen-Brom.

Reno A.J. Meijer – DGA
Meijer Group B.V.

Mijn ervaring met Snijders Advocaten. Pragmatisch, deskundig advies en een recht door zee benadering. Bij een mogelijk volgend juridisch dossier het kantoor dat door mij gebeld gaat worden.

Anoniem

“Danny, je lijkt Barcelona wel… tikkie takka
Thijs heeft gebeld en onderneemt actie
Thnx man!!”

→
Bewakingsdienst Van Mook

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Wat te doen tegen een opgelegde boete in verband met het overtreden van de Arbeidstijdenwet?
Arbeidstijdenwet In de arbeidstijdenwet zijn regels opgenomen over werktijden (hoeveel uur mag een werknemer maximaal [...]
Webinar data-lazy-src=
Herstructureren in coronatijd? SAVE THE DATE! Snijders Advocaten organiseert op 9 maart 2021 een live webinar [...]
Q&A: Kan ik eigenlijk een ziekmelding van een werknemer weigeren?
In deze Q&A vertelt Thijs van Liempd kort of een werkgever een ziekmelding van een [...]