073 7200 200

Individuele arbeidsovereenkomst

Binnen het arbeidsrecht kan een onderscheid worden gemaakt tussen de individuele arbeidsovereenkomst en de collectieve arbeidsovereenkomst. De individuele arbeidsovereenkomst is de overeenkomst tussen werkgever en werknemer. In deze overeenkomst staan bijvoorbeeld afspraken over functie, de dagen en tijden waarop de werkzaamheden worden verricht en het salaris van een werknemer.

De arbeidsovereenkomst is vormvrij. Dat betekent dat de arbeidsovereenkomst ook mondeling kan worden overeengekomen. Het verdient echter de voorkeur om de arbeidsovereenkomst schriftelijk aan te gaan, zodat eventuele discussies en/of onduidelijkheden over de inhoud van de arbeidsovereenkomst kunnen worden voorkomen.

Inhoud van de individuele arbeidsovereenkomst

In de wet is niet opgenomen aan welke eisen de inhoud van een individuele arbeidsovereenkomst moet voldoen. Maar sommige dingen zijn wel verplicht om aan een werknemer mede te delen en daarom goed om in de arbeidsovereenkomst op te nemen. Daarnaast geldt voor een aantal (arbeidsrechtelijke) bedingen dat deze verplicht schriftelijk moeten worden overeengekomen, zoals het proeftijdbeding, het concurrentiebeding en/of het relatiebeding.

Informatieverplichting werkgever

Een werkgever is verplicht om een werknemer binnen één maand na aanvang van de werkzaamheden een schriftelijke of elektronische opgave te verstrekken van in ieder geval de volgende gegevens:

  • Naam en woonplaats van partijen;
  • De plaats of plaatsen waar de arbeid wordt verricht;
  • De functie van de werknemer of de aard van zijn arbeid;
  • Het tijdstip van indiensttreding;
  • Of de werknemer gaat deelnemen aan een pensioenregeling;
  • De toepasselijke CAO of regeling door of namens een daartoe bevoegd bestuursorgaan;
  • Of de arbeidsovereenkomst een uitzendovereenkomst is.

In de wet zijn nog een aantal andere gegevens opgenomen, waarbij een werkgever verplicht is om daarover een schriftelijke opgave te verstrekken. Meestal zijn deze gegevens dus opgenomen in de arbeidsovereenkomst, maar dat hoeft dus niet. Het is ook mogelijk om deze gegevens op te nemen in een personeelshandboek of bijvoorbeeld in een cao.

Meer weten over de individuele arbeidsovereenkomst? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 9 referenties
8,7

Wij werken sinds januari 2020 met Nina samen. Onze ervaring met Nina is dat zij zich goed verplaatst in ons als werkgever en het type bedrijf dat wij zijn. Ze denkt met ons mee in oplossingen en schetst alternatieven als deze er zijn. Ze is goed bereikbaar en handelt snel. Met inhoudelijke vragen kunnen we bij Nina terecht, want ze voorziet ons snel in een compleet, maar eerlijk antwoord.

Helma Latijnhouwers – Strijbosch
HR Manager bij Würth Nederland B.V.

Vanaf het eerste (bel) contact, waarin ik mijn verhaal vertelde en de inzet van een advocaat wilde, heb ik steun en inzet van mijn advocaat ervaren. Alles wat gedaan werd richting de andere partij, werd met mij gedeeld. Ik ben elke keer gelijk op de hoogte gebracht van de reactie(s) van de andere partij en kon daarover “sparren” met mijn advocaat. De bereikbaarheid was erg goed. Er is best veel contact (telefonisch en via de mail) geweest en dat was erg fijn. Hij heeft mij altijd duidelijk de voors en tegens van de volgende stap duidelijk gemaakt en ik heb mij daar ondersteund in gevoeld.

Anoniem

Snijders Advocaten is een deskundig partner gebleken in het oplossen van arbeidsrechtelijke vraagstukken. Als HR Directeur houd ik van daadkracht kwaliteit en oplossingen en dat heb ik gevonden in Snijders Advocaten. Ik kan een ieder aanraden dit kantoor te raadplegen.

Marcel Ebbers
Swiss Sense

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Veel werkgevers sinds 2013 onterecht en te hoog beboet door de Inspectie SZW
Het financieel dagblad opende vandaag, 19 oktober 2020, met de kop: ‘’Arbeidsinspectie gaf werkgevers onterechte [...]
Reorganiseren, wie moet weg?
Bij een reorganisatie moet je een bepaalde volgorde aanhouden van de ontslagen. Dat heet afspiegelen. [...]
Afscheid nemen van werknemers uit andere Europese landen
Stel je hebt een Spaanse werknemer die hier woont en werkt, maar door COVID-19 ben [...]