073 7200 200

Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd

In het arbeidsrecht is het uitgangspunt dat een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is. Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd kan ontstaan doordat partijen dat overeenkomen. Maar soms ontstaat de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd automatisch.

In de wet is namelijk bepaald dat een werknemer recht heeft op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij het 4de contract óf als de periode van drie jaar is overschreden. Indien één van deze situaties zich voordoet, gaat de arbeidsovereenkomst automatisch over naar een contract voor onbepaalde tijd.

Einde van het contract voor onbepaalde tijd

Het contract voor onbepaalde tijd geldt in beginsel voor onbepaalde duur. De arbeidsovereenkomst kan dus niet zomaar worden beëindigd. In de wet is opgenomen onder welke voorwaarden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd kan worden beëindigd:

  • Door opzegging met instemming van de werknemer;
  • Door opzegging na verkregen toestemming van het UWV;
  • Door ontbinding via de kantonrechter.

In de wet zijn nog een aantal andere voorwaarden opgenomen waaronder de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd kan worden beëindigend. Hierbij kan gedacht worden aan het ontslag op staande voet of in geval van opzegging tijdens de proeftijd.

Ontslag via het UWV

Indien er sprake is van bedrijfseconomisch ontslag of ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid van een werknemer, moet een werkgever bij het UWV om toestemming vragen om de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd op te zeggen. Als het UWV de toestemming verleent, kan een werkgever overgaan tot het opzeggen van de arbeidsovereenkomst.

Ontslag via de kantonrechter

Als de reden voor ontslag van een werknemer meer persoonsgebonden is, zal een werkgever bij een rechter een ontbindingsverzoek voor de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd moeten neerleggen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld disfunctioneren, verwijtbaar handelen van de werknemer of als er sprake is van een verstoorde arbeidsverhouding.

Meer weten over de mogelijkheden van ontslag bij een contract voor onbepaalde tijd? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 10 referenties
8,8

Snijders Advocaten is een deskundig partner gebleken in het oplossen van arbeidsrechtelijke vraagstukken. Als HR Directeur houd ik van daadkracht kwaliteit en oplossingen en dat heb ik gevonden in Snijders Advocaten. Ik kan een ieder aanraden dit kantoor te raadplegen.

Marcel Ebbers
Swiss Sense

Onverwacht onlangs gebruik moeten maken van een advocaat vanwege een ontslagprocedure.
Goede en duidelijke uitleg ontvangen van, in dit geval, advocaat Thijs van Liempd.
Prima geholpen en duidelijke communicatie. Alles goed en in korte tijd geregeld en afgehandeld, dus zeer tevreden!

Rick

Bewondering voor de aanpak van een juridisch geschil die jaren aan duurde met een rabiate opponent. Waarbij wij recent de overstap van een niet nader te noemen advocaten kantoor naar kantoor Snijders als een “verlossing” hebben ervaren. Zowel op het communicatieve menselijke vlak als het actief betrokken zijn bij de strijd tussen wilskracht en emotie, waarbij zelfbeheersing een antwoord was. Team Snijders staat pal achter haar cliënt en zal daar waar nodig tot het gaatje gaan met behoud van plichtenethiek binnen de deontologie. Een hoge mate van betrokkenheid tekent Snijders, die verder gaat dan alleen het “afhandelen” van een commerciële aanpak binnen een juridisch geschil.

Het is zeker, indien wij juridische hulp danwel bijstand nodig hebben spreken wij direct Snijders Advocaten aan. Een aanrader voor diegene die betrokken experts zoekt waarbij integriteit en twee voeten op de grond mentaliteit een welkome aanvulling is. Met speciale dank aan mr. Alberta Veen-Brom.

Reno A.J. Meijer – DGA
Meijer Group B.V.

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Wat te doen tegen een opgelegde boete in verband met het overtreden van de Arbeidstijdenwet?
Arbeidstijdenwet In de arbeidstijdenwet zijn regels opgenomen over werktijden (hoeveel uur mag een werknemer maximaal [...]
Webinar data-lazy-src=
Herstructureren in coronatijd? SAVE THE DATE! Snijders Advocaten organiseert op 9 maart 2021 een live webinar [...]
Q&A: Kan ik eigenlijk een ziekmelding van een werknemer weigeren?
In deze Q&A vertelt Thijs van Liempd kort of een werkgever een ziekmelding van een [...]