073 7200 200

Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd

In het arbeidsrecht is het uitgangspunt dat een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is. Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd kan ontstaan doordat partijen dat overeenkomen. Maar soms ontstaat de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd automatisch.

In de wet is namelijk bepaald dat een werknemer recht heeft op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij het 4de contract óf als de periode van drie jaar is overschreden. Indien één van deze situaties zich voordoet, gaat de arbeidsovereenkomst automatisch over naar een contract voor onbepaalde tijd.

Einde van het contract voor onbepaalde tijd

Het contract voor onbepaalde tijd geldt in beginsel voor onbepaalde duur. De arbeidsovereenkomst kan dus niet zomaar worden beëindigd. In de wet is opgenomen onder welke voorwaarden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd kan worden beëindigd:

  • Door opzegging met instemming van de werknemer;
  • Door opzegging na verkregen toestemming van het UWV;
  • Door ontbinding via de kantonrechter.

In de wet zijn nog een aantal andere voorwaarden opgenomen waaronder de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd kan worden beëindigend. Hierbij kan gedacht worden aan het ontslag op staande voet of in geval van opzegging tijdens de proeftijd.

Ontslag via het UWV

Indien er sprake is van bedrijfseconomisch ontslag of ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid van een werknemer, moet een werkgever bij het UWV om toestemming vragen om de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd op te zeggen. Als het UWV de toestemming verleent, kan een werkgever overgaan tot het opzeggen van de arbeidsovereenkomst.

Ontslag via de kantonrechter

Als de reden voor ontslag van een werknemer meer persoonsgebonden is, zal een werkgever bij een rechter een ontbindingsverzoek voor de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd moeten neerleggen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld disfunctioneren, verwijtbaar handelen van de werknemer of als er sprake is van een verstoorde arbeidsverhouding.

Meer weten over de mogelijkheden van ontslag bij een contract voor onbepaalde tijd? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 9 referenties
8,7

Snijders Advocaten is een deskundig partner gebleken in het oplossen van arbeidsrechtelijke vraagstukken. Als HR Directeur houd ik van daadkracht kwaliteit en oplossingen en dat heb ik gevonden in Snijders Advocaten. Ik kan een ieder aanraden dit kantoor te raadplegen.

Marcel Ebbers
Swiss Sense

De advocaten van Snijders staan ons altijd goed en deskundig bij. We kunnen er voor al onze arbeidsrechtelijke vragen terecht en krijgen altijd snel en praktisch bruikbare adviezen.

Anoniem

Mijn ervaring met Snijders Advocaten. Pragmatisch, deskundig advies en een recht door zee benadering. Bij een mogelijk volgend juridisch dossier het kantoor dat door mij gebeld gaat worden.

Anoniem

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Veel werkgevers sinds 2013 onterecht en te hoog beboet door de Inspectie SZW
Het financieel dagblad opende vandaag, 19 oktober 2020, met de kop: ‘’Arbeidsinspectie gaf werkgevers onterechte [...]
Reorganiseren, wie moet weg?
Bij een reorganisatie moet je een bepaalde volgorde aanhouden van de ontslagen. Dat heet afspiegelen. [...]
Afscheid nemen van werknemers uit andere Europese landen
Stel je hebt een Spaanse werknemer die hier woont en werkt, maar door COVID-19 ben [...]