073 7200 200

Ondernemingsraad – medezeggenschap

De ondernemingsraad is een medezeggenschapsorgaan binnen de organisatie van een werkgever. Dat betekent dat een ondernemingsraad dus medezeggenschap heeft over de besluiten van een werkgever.

Wat is een ondernemingsraad?

Een ondernemingsraad bestaat uit een aantal werknemers die de belangen van het personeel binnen de organisatie van een werkgever vertegenwoordigen. Met andere woorden: de ondernemingsraad komt op voor de belangen van het personeel.

Wat doet een ondernemingsraad?

Doordat de ondernemingsraad de belangen behartigt van het personeel, hebben zij een aantal rechten en plichten wat betreft het medezeggenschap. Zo heeft de ondernemingsraad adviesrecht met betrekking tot besluiten die belangrijke financiële, economische of organisatorische gevolgen hebben voor het bedrijf. Indien een werkgever het advies van een ondernemingsraad niet opvolgt, moet een werkgever dat goed motiveren. Daarnaast heeft de ondernemingsraad instemmingsrecht bij besluiten die gaan over personele regelingen, zoals een werktijdenregeling of arbeidsomstandighedenregeling. Indien een ondernemingsraad geen instemming geeft en een werkgever het besluit toch wil uitvoeren, dan moet een werkgever eerst naar een rechter.

Wanneer ondernemingsraad?

Een werkgever is verplicht om een ondernemingsraad in te stellen als zij een onderneming in stand houdt, waarin ten minste 50 personen werkzaam zijn. Kleine werkgevers (met minder dan 50 werkzame personen) hebben deze verplichting dus niet. Dat betekent niet dat zij geen verplichtingen hebben. Ook kleine werkgevers kunnen verplicht zijn om een personeelsvertegenwoordiging te hebben of personeelsvergaderingen te houden.

Vragen over het instellen van een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 9 referenties
8,7

Snijders Advocaten is een deskundig partner gebleken in het oplossen van arbeidsrechtelijke vraagstukken. Als HR Directeur houd ik van daadkracht kwaliteit en oplossingen en dat heb ik gevonden in Snijders Advocaten. Ik kan een ieder aanraden dit kantoor te raadplegen.

Marcel Ebbers
Swiss Sense

Nina is een gedreven arbeidsrechtsspecialist en zij adviseert onze HR afdeling over uiteenlopende arbeidsrechtelijke vraagstukken. Naast haar gedrevenheid om altijd het maximale resultaat te willen behalen, is zij ook een fijne sparringpartner. Wij raden Nina zeker aan voor uw bedrijf!

Monique Petstra
HR Manager bij Keune Haircosmetics Manufacturing B.V.

Vanaf het eerste (bel) contact, waarin ik mijn verhaal vertelde en de inzet van een advocaat wilde, heb ik steun en inzet van mijn advocaat ervaren. Alles wat gedaan werd richting de andere partij, werd met mij gedeeld. Ik ben elke keer gelijk op de hoogte gebracht van de reactie(s) van de andere partij en kon daarover “sparren” met mijn advocaat. De bereikbaarheid was erg goed. Er is best veel contact (telefonisch en via de mail) geweest en dat was erg fijn. Hij heeft mij altijd duidelijk de voors en tegens van de volgende stap duidelijk gemaakt en ik heb mij daar ondersteund in gevoeld.

Anoniem

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Veel werkgevers sinds 2013 onterecht en te hoog beboet door de Inspectie SZW
Het financieel dagblad opende vandaag, 19 oktober 2020, met de kop: ‘’Arbeidsinspectie gaf werkgevers onterechte [...]
Reorganiseren, wie moet weg?
Bij een reorganisatie moet je een bepaalde volgorde aanhouden van de ontslagen. Dat heet afspiegelen. [...]
Afscheid nemen van werknemers uit andere Europese landen
Stel je hebt een Spaanse werknemer die hier woont en werkt, maar door COVID-19 ben [...]