073 7200 200

Ondernemingsraad – medezeggenschap

De ondernemingsraad is een medezeggenschapsorgaan binnen de organisatie van een werkgever. Dat betekent dat een ondernemingsraad dus medezeggenschap heeft over de besluiten van een werkgever.

Wat is een ondernemingsraad?

Een ondernemingsraad bestaat uit een aantal werknemers die de belangen van het personeel binnen de organisatie van een werkgever vertegenwoordigen. Met andere woorden: de ondernemingsraad komt op voor de belangen van het personeel.

Wat doet een ondernemingsraad?

Doordat de ondernemingsraad de belangen behartigt van het personeel, hebben zij een aantal rechten en plichten wat betreft het medezeggenschap. Zo heeft de ondernemingsraad adviesrecht met betrekking tot besluiten die belangrijke financiële, economische of organisatorische gevolgen hebben voor het bedrijf. Indien een werkgever het advies van een ondernemingsraad niet opvolgt, moet een werkgever dat goed motiveren. Daarnaast heeft de ondernemingsraad instemmingsrecht bij besluiten die gaan over personele regelingen, zoals een werktijdenregeling of arbeidsomstandighedenregeling. Indien een ondernemingsraad geen instemming geeft en een werkgever het besluit toch wil uitvoeren, dan moet een werkgever eerst naar een rechter.

Wanneer ondernemingsraad?

Een werkgever is verplicht om een ondernemingsraad in te stellen als zij een onderneming in stand houdt, waarin ten minste 50 personen werkzaam zijn. Kleine werkgevers (met minder dan 50 werkzame personen) hebben deze verplichting dus niet. Dat betekent niet dat zij geen verplichtingen hebben. Ook kleine werkgevers kunnen verplicht zijn om een personeelsvertegenwoordiging te hebben of personeelsvergaderingen te houden.

Vragen over het instellen van een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 10 referenties
8,8

Nina is een gedreven arbeidsrechtsspecialist en zij adviseert onze HR afdeling over uiteenlopende arbeidsrechtelijke vraagstukken. Naast haar gedrevenheid om altijd het maximale resultaat te willen behalen, is zij ook een fijne sparringpartner. Wij raden Nina zeker aan voor uw bedrijf!

Monique Petstra
HR Manager bij Keune Haircosmetics Manufacturing B.V.

Bewondering voor de aanpak van een juridisch geschil die jaren aan duurde met een rabiate opponent. Waarbij wij recent de overstap van een niet nader te noemen advocaten kantoor naar kantoor Snijders als een “verlossing” hebben ervaren. Zowel op het communicatieve menselijke vlak als het actief betrokken zijn bij de strijd tussen wilskracht en emotie, waarbij zelfbeheersing een antwoord was. Team Snijders staat pal achter haar cliënt en zal daar waar nodig tot het gaatje gaan met behoud van plichtenethiek binnen de deontologie. Een hoge mate van betrokkenheid tekent Snijders, die verder gaat dan alleen het “afhandelen” van een commerciële aanpak binnen een juridisch geschil.

Het is zeker, indien wij juridische hulp danwel bijstand nodig hebben spreken wij direct Snijders Advocaten aan. Een aanrader voor diegene die betrokken experts zoekt waarbij integriteit en twee voeten op de grond mentaliteit een welkome aanvulling is. Met speciale dank aan mr. Alberta Veen-Brom.

Reno A.J. Meijer – DGA
Meijer Group B.V.

De advocaten van Snijders staan ons altijd goed en deskundig bij. We kunnen er voor al onze arbeidsrechtelijke vragen terecht en krijgen altijd snel en praktisch bruikbare adviezen.

Anoniem

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Wat te doen tegen een opgelegde boete in verband met het overtreden van de Arbeidstijdenwet?
Arbeidstijdenwet In de arbeidstijdenwet zijn regels opgenomen over werktijden (hoeveel uur mag een werknemer maximaal [...]
Webinar data-lazy-src=
Herstructureren in coronatijd? SAVE THE DATE! Snijders Advocaten organiseert op 9 maart 2021 een live webinar [...]
Q&A: Kan ik eigenlijk een ziekmelding van een werknemer weigeren?
In deze Q&A vertelt Thijs van Liempd kort of een werkgever een ziekmelding van een [...]