073 7200 200

Ontslag bedrijfseconomische redenen

Er is sprake van een bedrijfseconomisch ontslag, indien de omstandigheden waarin een bedrijf verkeert, de reden is voor ontslag. Er zijn verschillende soorten bedrijfseconomische redenen voor ontslag, waaronder een slechte of slechter wordende financiële situatie, (gedeeltelijke) bedrijfsbeëindiging, werkvermindering en organisatorische en/of technologische veranderingen.

 

Bij een bedrijfseconomisch ontslag dient een werkgever aan het UWV aan te tonen dat arbeidsplaatsen structureel, dat wil zeggen bezien over een periode van 26 weken, komen te vervallen. Daarbij moet ook per vervallen functie duidelijk worden gemaakt hoe de eventueel resterende werkzaamheden worden verdeeld.

Onderbouwing ontslag (bedrijfseconomische) redenen

Een werkgever die een werknemer vanwege economische redenen wil ontslaan, moet dus wel aan de hand van stukken onderbouwen dat er sprake is van bedrijfseconomische redenen. Bijvoorbeeld bij een slechte of slechter wordende financiële situatie wordt van een werkgever verwacht dat hij:

  • de oorzaak van de slechte financiële positie helder en inzichtelijk presenteert en toelicht;
  • concreet feiten en omstandigheden benoemt waaruit de bedrijfseconomische noodzaak blijkt. Verwijs hierbij naar specifieke posten/passages in de meegestuurde cijfermatige rapportages;
  • aangeeft welk (totaal)bedrag minimaal bespaard moet worden om de onderneming weer financieel gezond te krijgen;
  • toelicht welke kostenbesparende maatregelen (anders dan personeelskosten) zijn of worden genomen en om welke bedragen het gaat;
  • een onderbouwing geeft van het minimaal te bezuinigen bedrag op de personeelskosten;
  • het aantal arbeidsplaatsen dat komt te vervallen aangeeft en toelicht waarom juist dit aantal;
  • benoemt welke functie(s) daardoor komen te vervallen en toelicht waarom juist die functies vervallen;
  • toelicht hoe de eventueel resterende werkzaamheden worden verdeeld.

Personele gevolgen

Als er op grond van bedrijfseconomisch ontslag arbeidsplaatsen komen te vervallen, moet het gaan om een structureel verval van de arbeidsplaats. Daarnaast kan er niet op basis van willekeur een werknemer voor ontslag worden voorgedragen. Dit dient te gebeuren aan de hand van het zogenaamde afspiegelingsbeginsel, met uitzondering van unieke functies (functies die door maar één werknemer worden vervuld).

Meer weten over ontslag via het UWV met (bedrijfs-)economische redenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 9 referenties
8,7

Vanaf het eerste (bel) contact, waarin ik mijn verhaal vertelde en de inzet van een advocaat wilde, heb ik steun en inzet van mijn advocaat ervaren. Alles wat gedaan werd richting de andere partij, werd met mij gedeeld. Ik ben elke keer gelijk op de hoogte gebracht van de reactie(s) van de andere partij en kon daarover “sparren” met mijn advocaat. De bereikbaarheid was erg goed. Er is best veel contact (telefonisch en via de mail) geweest en dat was erg fijn. Hij heeft mij altijd duidelijk de voors en tegens van de volgende stap duidelijk gemaakt en ik heb mij daar ondersteund in gevoeld.

Anoniem

De advocaten van Snijders staan ons altijd goed en deskundig bij. We kunnen er voor al onze arbeidsrechtelijke vragen terecht en krijgen altijd snel en praktisch bruikbare adviezen.

Anoniem

Nina is een gedreven arbeidsrechtsspecialist en zij adviseert onze HR afdeling over uiteenlopende arbeidsrechtelijke vraagstukken. Naast haar gedrevenheid om altijd het maximale resultaat te willen behalen, is zij ook een fijne sparringpartner. Wij raden Nina zeker aan voor uw bedrijf!

Monique Petstra
HR Manager bij Keune Haircosmetics Manufacturing B.V.

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Veel werkgevers sinds 2013 onterecht en te hoog beboet door de Inspectie SZW
Het financieel dagblad opende vandaag, 19 oktober 2020, met de kop: ‘’Arbeidsinspectie gaf werkgevers onterechte [...]
Reorganiseren, wie moet weg?
Bij een reorganisatie moet je een bepaalde volgorde aanhouden van de ontslagen. Dat heet afspiegelen. [...]
Afscheid nemen van werknemers uit andere Europese landen
Stel je hebt een Spaanse werknemer die hier woont en werkt, maar door COVID-19 ben [...]