073 7200 200

Individueel ontslag

Een individueel ontslag is het beëindigen van het dienstverband van één werknemer. Zowel een werkgever als een werknemer kunnen op een gegeven moment tot de conclusie komen dat een samenwerking niet (meer) werkt. Soms heeft een werknemer bij een ontslag recht op een transitievergoeding.

Transitievergoeding

Indien een arbeidsovereenkomst op initiatief van een werkgever is beëindigd, is een werkgever in beginsel een transitievergoeding aan een werknemer verschuldigd. Dit geldt óók als een werkgever ervoor kiest om een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd niet te verlengen. Andere voorbeelden waarbij een werkgever een transitievergoeding aan een werknemer is verschuldigd, zijn opzegging van een arbeidsovereenkomst door werkgever dan wel ontbinding van een arbeidsovereenkomst op verzoek van een werkgever.

In sommige gevallen is een werkgever geen transitievergoeding aan een werknemer verschuldigd. Dit is het geval indien het initiatief tot beëindiging van een arbeidsovereenkomst bij de werkgever ligt, maar het gevolg is van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van een werknemer. Dit geldt slechts in uitzonderlijke situaties, zoals bij een ontslag op staande voet.

Hoogte transitievergoeding

De hoogte van de transitievergoeding is afhankelijk van het aantal dienstjaren en het bruto maandsalaris. De formule is – kort gezegd – 1/3 bruto maandsalaris per gewerkt dienstjaar. Er zijn verschillende looncomponenten die van invloed zijn op de hoogte van het bruto maandsalaris. Per 1 januari 2020 is de transitievergoeding maximaal € 83.000,00 bruto of bij een hoger jaarsalaris, maximaal een jaarsalaris.

Advies over individueel ontslag of de berekening van de transitievergoeding? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 9 referenties
8,7

“Danny, je lijkt Barcelona wel… tikkie takka
Thijs heeft gebeld en onderneemt actie
Thnx man!!”

→
Bewakingsdienst Van Mook

Nina is een gedreven arbeidsrechtsspecialist en zij adviseert onze HR afdeling over uiteenlopende arbeidsrechtelijke vraagstukken. Naast haar gedrevenheid om altijd het maximale resultaat te willen behalen, is zij ook een fijne sparringpartner. Wij raden Nina zeker aan voor uw bedrijf!

Monique Petstra
HR Manager bij Keune Haircosmetics Manufacturing B.V.

Vanwege een zakelijk geschil zocht ik een advocaat die mij kon bijstaan. Na wat onderzoek kwam ik terecht bij Snijders advocaten, waar Alberta mijn zaak op zich nam. Vanaf het begin was er een prettige, no nonsense communicatie en had ik het gevoel dat ze echt achter mij stond. Dat is een ontzettend prettig gevoel! Ze was duidelijk over waar ik juridisch stond en kon mij adviseren over welke stappen te nemen. Alle belangrijke zaken werden continue overlegd, zodat we er samen uitkwamen. Zij heeft de zaak tevens tot een goed einde gebracht! Kortom; Een ontzettend prettige samenwerking en mocht het ooit nog nodig zijn, zeker voor herhaling vatbaar.

Lisette Kars

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Veel werkgevers sinds 2013 onterecht en te hoog beboet door de Inspectie SZW
Het financieel dagblad opende vandaag, 19 oktober 2020, met de kop: ‘’Arbeidsinspectie gaf werkgevers onterechte [...]
Reorganiseren, wie moet weg?
Bij een reorganisatie moet je een bepaalde volgorde aanhouden van de ontslagen. Dat heet afspiegelen. [...]
Afscheid nemen van werknemers uit andere Europese landen
Stel je hebt een Spaanse werknemer die hier woont en werkt, maar door COVID-19 ben [...]