073 7200 200

Ontslag op staande voet

In het arbeidsrecht is het ontslag op staande voet het ‘ultimum remedium’. Slechts in uitzonderlijke situaties kan een werkgever een werknemer op staande voet ontslaan. De reden daarvoor is dat bij een ontslag op staande voet een werknemer direct zonder baan én zonder inkomen komt te zitten.

Voor het ontslag op staande voet is een dringende reden nodig waardoor de arbeidsovereenkomst per onmiddellijke ingang door een werkgever kan worden opgezegd. Het moet gaan om daden, eigenschappen of gedragingen van de werknemer waardoor van de werkgever niet langer verwacht kan worden dat hij de arbeidsovereenkomst voortzet.

Bij de beoordeling of er sprake is van een dringende reden moeten alle omstandigheden, dus ook de persoonlijke omstandigheden van de werknemer, worden meegewogen. Daarnaast moet een ontslag op staande voet onverwijld, dat houdt in onmiddellijk nadat de redenen voor het ontslag op staande voet bekend zijn geworden, worden medegedeeld aan de werknemer.

Ontslag op staande voet aanvechten

Als een werknemer op staande voet wordt ontslagen, is het zeer waarschijnlijk dat een werknemer actie zal ondernemen en het ontslag zal aanvechten. De arbeidsovereenkomst eindigt dan immers per direct waardoor een werknemer ook per direct geen loon meer ontvangt. Ook kan een werknemer bij een ontslag op staande voet geen aanspraak maken op een WW-uitkering.

Naar de rechter

Een werknemer kan naar de rechter gaan om het – onterecht – ontslag op staande voet aan te vechten.  Bijvoorbeeld omdat een werknemer de dringende reden die aan het ontslag op staande voet ten grondslag ligt, wil aanvechten. In veruit de meeste gevallen vraagt een werknemer de rechter niet om vernietiging van het ontslag op staande voet, maar om de transitievergoeding, de schadevergoeding en de billijke vergoeding. Wat de werknemer ook vraagt, dit moet binnen twee maanden na het ontslag gebeuren.

Wat kan de rechter toekennen aan de werknemer

De rechter zal het ontslag op staande voet beoordelen en beslissen of dat geldig of niet geldig is. Indien de rechter het ontslag op staande voet geldig vindt, zal hij aan de werknemer niets toekennen. Als de rechter het ontslag op staande voet niet geldig vindt, zal de rechter de transitievergoeding, de schadevergoeding en de billijke vergoeding kunnen toekennen (en dat zo goed als altijd ook doen).

Meer weten over de mogelijkheden van ontslag op staande voet? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

 

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 9 referenties
8,7

Bewondering voor de aanpak van een juridisch geschil die jaren aan duurde met een rabiate opponent. Waarbij wij recent de overstap van een niet nader te noemen advocaten kantoor naar kantoor Snijders als een “verlossing” hebben ervaren. Zowel op het communicatieve menselijke vlak als het actief betrokken zijn bij de strijd tussen wilskracht en emotie, waarbij zelfbeheersing een antwoord was. Team Snijders staat pal achter haar cliënt en zal daar waar nodig tot het gaatje gaan met behoud van plichtenethiek binnen de deontologie. Een hoge mate van betrokkenheid tekent Snijders, die verder gaat dan alleen het “afhandelen” van een commerciële aanpak binnen een juridisch geschil.

Het is zeker, indien wij juridische hulp danwel bijstand nodig hebben spreken wij direct Snijders Advocaten aan. Een aanrader voor diegene die betrokken experts zoekt waarbij integriteit en twee voeten op de grond mentaliteit een welkome aanvulling is. Met speciale dank aan mr. Alberta Veen-Brom.

Reno A.J. Meijer – DGA
Meijer Group B.V.

“Danny, je lijkt Barcelona wel… tikkie takka
Thijs heeft gebeld en onderneemt actie
Thnx man!!”

→
Bewakingsdienst Van Mook

Mijn ervaring met Snijders Advocaten. Pragmatisch, deskundig advies en een recht door zee benadering. Bij een mogelijk volgend juridisch dossier het kantoor dat door mij gebeld gaat worden.

Anoniem

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Veel werkgevers sinds 2013 onterecht en te hoog beboet door de Inspectie SZW
Het financieel dagblad opende vandaag, 19 oktober 2020, met de kop: ‘’Arbeidsinspectie gaf werkgevers onterechte [...]
Reorganiseren, wie moet weg?
Bij een reorganisatie moet je een bepaalde volgorde aanhouden van de ontslagen. Dat heet afspiegelen. [...]
Afscheid nemen van werknemers uit andere Europese landen
Stel je hebt een Spaanse werknemer die hier woont en werkt, maar door COVID-19 ben [...]