073 7200 200

Vaststellingsovereenkomst

Naast de arbeidsovereenkomst, is de vaststellingsovereenkomst (‘vso’) de belangrijkste en meest voorkomende overeenkomst in het arbeidsrecht.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

De definitie van een vaststellingsovereenkomst is opgenomen in de wet: ‘Bij een vaststellingsovereenkomst binden partijen – ter beëindiging of ter voorkoming van onzekerheid of geschil – zich jegens elkaar aan een vaststelling daarvan, bestemd om ook te gelden voor zover zij van de tevoren bestaande rechtstoestand mochten afwijken’.

Dus wat is een vaststellingsovereenkomst? Kort gezegd komt het erop neer dat een vaststellingsovereenkomst als doel heeft om een geschil en/of onzekerheid tussen partijen definitief te beslechten.

Beëindigingsovereenkomst

Als een werkgever en een werknemer overeenstemming hebben bereikt over de beëindiging van het dienstverband en de voorwaarden daarvan schriftelijk in een overeenkomst vastleggen, spreekt men van een beëindigingsovereenkomst. Vaak is een beëindigingsovereenkomst ook een vaststellingsovereenkomst, maar dat hoeft dus niet.

Voor de beëindigingsovereenkomst is specifiek in de wet bepaald dat deze schriftelijk moet worden aangegaan en dat een werknemer in principe 14 dagen bedenktijd heeft om de beëindigingsovereenkomst te ontbinden.

Vastlegging

In de vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst worden afspraken gemaakt over de beëindiging van het dienstverband. Hierbij kan gedacht worden aan de einddatum, de hoogte van een eventuele (beëindigings)vergoeding, vrijstelling van werk en bijvoorbeeld afspraken over het concurrentie- en/of relatiebeding. Voor zowel een werkgever als een werknemer geldt dat het belangrijk is om de vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst goed te laten controleren. Eventuele onjuistheden en/of onduidelijkheden in een vso kunnen partijen namelijk duur komen te staan!

Hulp nodig bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 10 referenties
8,8

“Danny, je lijkt Barcelona wel… tikkie takka
Thijs heeft gebeld en onderneemt actie
Thnx man!!”

→
Bewakingsdienst Van Mook

Wij werken sinds januari 2020 met Nina samen. Onze ervaring met Nina is dat zij zich goed verplaatst in ons als werkgever en het type bedrijf dat wij zijn. Ze denkt met ons mee in oplossingen en schetst alternatieven als deze er zijn. Ze is goed bereikbaar en handelt snel. Met inhoudelijke vragen kunnen we bij Nina terecht, want ze voorziet ons snel in een compleet, maar eerlijk antwoord.

Helma Latijnhouwers – Strijbosch
HR Manager bij Würth Nederland B.V.

Mijn ervaring met Snijders Advocaten. Pragmatisch, deskundig advies en een recht door zee benadering. Bij een mogelijk volgend juridisch dossier het kantoor dat door mij gebeld gaat worden.

Anoniem

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Wat te doen tegen een opgelegde boete in verband met het overtreden van de Arbeidstijdenwet?
Arbeidstijdenwet In de arbeidstijdenwet zijn regels opgenomen over werktijden (hoeveel uur mag een werknemer maximaal [...]
Webinar data-lazy-src=
Herstructureren in coronatijd? SAVE THE DATE! Snijders Advocaten organiseert op 9 maart 2021 een live webinar [...]
Q&A: Kan ik eigenlijk een ziekmelding van een werknemer weigeren?
In deze Q&A vertelt Thijs van Liempd kort of een werkgever een ziekmelding van een [...]