073 7200 200

Vaststellingsovereenkomst

Naast de arbeidsovereenkomst, is de vaststellingsovereenkomst (‘vso’) de belangrijkste en meest voorkomende overeenkomst in het arbeidsrecht.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

De definitie van een vaststellingsovereenkomst is opgenomen in de wet: ‘Bij een vaststellingsovereenkomst binden partijen – ter beëindiging of ter voorkoming van onzekerheid of geschil – zich jegens elkaar aan een vaststelling daarvan, bestemd om ook te gelden voor zover zij van de tevoren bestaande rechtstoestand mochten afwijken’.

Dus wat is een vaststellingsovereenkomst? Kort gezegd komt het erop neer dat een vaststellingsovereenkomst als doel heeft om een geschil en/of onzekerheid tussen partijen definitief te beslechten.

Beëindigingsovereenkomst

Als een werkgever en een werknemer overeenstemming hebben bereikt over de beëindiging van het dienstverband en de voorwaarden daarvan schriftelijk in een overeenkomst vastleggen, spreekt men van een beëindigingsovereenkomst. Vaak is een beëindigingsovereenkomst ook een vaststellingsovereenkomst, maar dat hoeft dus niet.

Voor de beëindigingsovereenkomst is specifiek in de wet bepaald dat deze schriftelijk moet worden aangegaan en dat een werknemer in principe 14 dagen bedenktijd heeft om de beëindigingsovereenkomst te ontbinden.

Vastlegging

In de vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst worden afspraken gemaakt over de beëindiging van het dienstverband. Hierbij kan gedacht worden aan de einddatum, de hoogte van een eventuele (beëindigings)vergoeding, vrijstelling van werk en bijvoorbeeld afspraken over het concurrentie- en/of relatiebeding. Voor zowel een werkgever als een werknemer geldt dat het belangrijk is om de vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst goed te laten controleren. Eventuele onjuistheden en/of onduidelijkheden in een vso kunnen partijen namelijk duur komen te staan!

Hulp nodig bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 9 referenties
8,7

“Danny, je lijkt Barcelona wel… tikkie takka
Thijs heeft gebeld en onderneemt actie
Thnx man!!”

→
Bewakingsdienst Van Mook

Bewondering voor de aanpak van een juridisch geschil die jaren aan duurde met een rabiate opponent. Waarbij wij recent de overstap van een niet nader te noemen advocaten kantoor naar kantoor Snijders als een “verlossing” hebben ervaren. Zowel op het communicatieve menselijke vlak als het actief betrokken zijn bij de strijd tussen wilskracht en emotie, waarbij zelfbeheersing een antwoord was. Team Snijders staat pal achter haar cliënt en zal daar waar nodig tot het gaatje gaan met behoud van plichtenethiek binnen de deontologie. Een hoge mate van betrokkenheid tekent Snijders, die verder gaat dan alleen het “afhandelen” van een commerciële aanpak binnen een juridisch geschil.

Het is zeker, indien wij juridische hulp danwel bijstand nodig hebben spreken wij direct Snijders Advocaten aan. Een aanrader voor diegene die betrokken experts zoekt waarbij integriteit en twee voeten op de grond mentaliteit een welkome aanvulling is. Met speciale dank aan mr. Alberta Veen-Brom.

Reno A.J. Meijer – DGA
Meijer Group B.V.

De advocaten van Snijders staan ons altijd goed en deskundig bij. We kunnen er voor al onze arbeidsrechtelijke vragen terecht en krijgen altijd snel en praktisch bruikbare adviezen.

Anoniem

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Veel werkgevers sinds 2013 onterecht en te hoog beboet door de Inspectie SZW
Het financieel dagblad opende vandaag, 19 oktober 2020, met de kop: ‘’Arbeidsinspectie gaf werkgevers onterechte [...]
Reorganiseren, wie moet weg?
Bij een reorganisatie moet je een bepaalde volgorde aanhouden van de ontslagen. Dat heet afspiegelen. [...]
Afscheid nemen van werknemers uit andere Europese landen
Stel je hebt een Spaanse werknemer die hier woont en werkt, maar door COVID-19 ben [...]