073 7200 200

Privacy- en cookiestatement

Privacy- en cookiestatement voor Snijders Arbeidsrecht

In deze privacy- en cookiestatement wordt uitgelegd welke persoonsgegevens Snijders Arbeidsrecht verzamelt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt. Bij persoonsgegevens gaat het om alle informatie over een persoon. Ook gegevens die indirect iets over iemand zeggen, zijn persoonsgegevens. Met het onderstaande wordt uitvoering gegeven aan de in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) neergelegde informatieplicht aan de betrokkene(n) wiens persoonsgegevens Snijders Arbeidsrecht verwerkt.

Identiteit

De besloten vennootschap Snijders Arbeidsrecht

Adres: Vughterweg 74
5211 CM ‘s-HERTOGENBOSCH

Postbus 2221
5202 CE ‘s-HERTOGENBOSCH

T: 073 – 7200 200
F: 073 – 7200 201

info@snijders-arbeidsrecht.nl
www.snijders-arbeidsrecht.nl

Verwerking persoonsgegevens

Snijders Arbeidsrecht zal de persoonsgegevens uitsluitend verwerken in overeenstemming met de AVG.

Snijders Arbeidsrecht verwerkt persoonsgegevens om diensten aan te kunnen bieden, dienstverlening te kunnen verbeteren en om persoonlijk met u als betrokkene te communiceren. Voor evaluatie van onze dienstverlening schakelt Snijders Arbeidsrecht veelal een derde partij in. U als betrokkene maakt zelf de keuze hieraan deel te nemen en daarvoor persoonsgegevens achter te laten. Ook verstuurt Snijders Arbeidsrecht een nieuwsbrief en deelt andere uitingen van Snijders Bestuursrecht.

De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van de onderliggende overeenkomst met cliënten, is gebaseerd op toestemming en/of Snijders Arbeidsrecht heeft hierbij gerechtvaardigde belangen. Tevens kan de verwerking van persoonsgegevens soms noodzakelijk zijn in verband met een wettelijke verplichting die rust op Snijders Arbeidsrecht. De wettelijke verplichting vloeit onder andere voort uit de Advocatenwet en de daarmee verband houdende verordeningen. Zonder verwerking van deze persoonsgegevens, kan Snijders Arbeidsrecht de opdracht en/of dienst niet verlenen.

Welke persoonsgegevens verzamelt Snijders Arbeidsrecht en voor welke doeleinden?

Snijders Arbeidsrecht verwerkt persoonsgegevens uitsluitend voor de hierna te noemen doeleinden (niet limitatief):

  • Het verlenen van juridische diensten, waaronder de uitvoering van een overeenkomst en het voeren van (gerechtelijke) procedures;
  • Innen van declaraties;
  • Advisering, bemiddeling en verwijzing;
  • Voldoen aan onze juridische en wettelijke verplichtingen;
  • Marketing- en communicatie activiteiten;
  • Werving en selectie.

Deze persoonsgegevens worden ter beschikking gesteld door uzelf, cliënten, wederpartijen, gerechtelijke instanties en overige betrokken derden en kunnen onder andere bestaan uit uw naam, huidige functie, (bedrijfs)adres, een (kopie van) ID-bewijs, kenteken, medische gegevens, financiële gegevens, e-mailadres, telefoon- en faxnummers.

Daarnaast verwerkt Snijders Arbeidsrecht de noodzakelijke persoonsgegevens van haar werknemers.

Bewaartermijn persoonsgegevens

Snijders Arbeidsrecht bewaart de persoonsgegevens die worden verwerkt niet langer dan noodzakelijk is voor de hiervoor genoemde doeleinden van de gegevensverwerking dan wel op grond van wet- en regelgeving is vereist.

De ontvangers van de persoonsgegevens

Snijders Arbeidsrecht deelt uw persoonsgegevens alleen met derde partijen voor zover noodzakelijk voor de dienstverlening met inachtneming van de hiervoor genoemde doeleinden. Hierbij valt te denken aan waarneming van de praktijk door een andere advocaat, het (laten) uitvoeren van een deskundigheidsonderzoek of het inschakelen van een andere derde partij namens en in opdracht van Snijders Arbeidsrecht, zoals een IT-leverancier, webdeveloper, maar ook het verstrekken van uw persoonsgegevens in verband met (gerechtelijke) procedures of correspondentie met de wederpartij.

Daarnaast kan Snijders Arbeidsrecht persoonsgegevens verstrekken aan een derde partij, zoals een toezichthouder of een andere met openbaar gezag beklede instantie, voor zover daartoe een wettelijke verplichting bestaat.

Met de derde partij die namens en in opdracht van Snijders Arbeidsrecht uw persoonsgegevens verwerkt, wordt een verwerkersovereenkomst gesloten waardoor die derde partij eveneens gehouden is tot naleving van de AVG. Door Snijders Arbeidsrecht ingeschakelde derde partijen, die als verwerkingsverantwoordelijke diensten aanbieden, zijn voor de (verdere) verwerking van uw persoonsgegevens zelf verantwoordelijk voor de naleving van de AVG. Hierbij valt te denken aan een accountant, notaris, ingeschakelde andere derde partij ten behoeve van een second opinion of deskundigenrapport.

Snijders Arbeidsrecht verstrekt de persoonsgegevens niet aan een derde land of een internationale organisatie, tenzij Snijders Arbeidsrecht daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak.

Rechten betrokkenen

Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft u een aantal rechten. U heeft het recht om een verzoek in te dienen tot inzage, correctie, beperking, verzet, overdraagbaarheid van gegevens, verwijdering van uw persoonsgegevens of intrekking van eerder gegeven toestemming. U kunt uw verzoek sturen via onderstaande contactgegevens. U ontvangt binnen vier weken na ontvangst van uw verzoek nader bericht van ons.

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waarbij Snijders Arbeidsrecht aan uw verzoek als betrokkene geen of niet volledige uitvoering kan geven. Hierbij valt te denken aan de geheimhoudingsplicht van advocaten en wettelijke bewaartermijnen.

Uw verzoeken zoals hiervoor bedoeld, kunt u richten aan: info@snijders-arbeidsrecht.nl.

Indien de verwerking van persoonsgegevens is gebaseerd op een expliciete toestemming, dan heeft u altijd het recht om de toestemming in te trekken.

Cookies

Er wordt op deze website gebruik gemaakt van technieken die het gebruiksgemak verhogen en die de website zo interessant mogelijk maken voor elke bezoeker. Voorbeelden van deze technieken zijn cookies en scripts (hierna te noemen: cookies). Een cookie is een klein tekstbestand dat bij uw bezoek aan een website naar uw computer wordt gestuurd. De cookies kunnen niet gebruikt worden om u te identificeren.

  1. Cookies die de klant volgen
    www.snijders-arbeidsrecht.nl plaatst cookies of leest gegevens uit waarmee het gedrag van de bezoeker wordt gevolgd. Deze cookies bevatten geen persoonsgegevens die direct te herleiden zijn naar een individu. Deze cookies worden bijvoorbeeld gebruikt om gepersonaliseerd aanbod in nieuwsbrieven te kunnen doen.
  2. Cookies voor statistieken / analyses (in Matomo)
    Om te bepalen welke onderdelen van www.snijders-arbeidsrecht.nl het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten hoeveel bezoekers er op onze website komen en wat het meest bekeken wordt. Hiervoor gebruiken wij cookies. Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages herleiden wij niet naar personen.

Wanneer u wilt dat websites helemaal geen cookies plaatsen, dan kunt u hiervoor uw browser instellingen aanpassen zodat u een waarschuwing krijgt voordat er cookies worden geplaatst. Ook kunt u de instellingen dusdanig aanpassen dat uw browser alle cookies of alleen de cookies van derde partijen weigert. Daarnaast kunt u de cookies die al zijn geplaatst, verwijderen. Let er hierbij op dat u de instellingen apart voor elke browser en computer die u gebruikt moet aanpassen.

Gebruik social media

Op de website(s) van Snijders Arbeidsrecht zijn knoppen (ook wel buttons genaamd) en/of links opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten of delen op sociale (media) netwerken of websites van derden, zoals Twitter, Linkedin, Instagram of Facebook. Snijders Bestuursrecht houdt geen toezicht op en is niet verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Het gebruik van die media is dus voor uw eigen risico. Voordat u van die diensten van derde partijen gebruik maakt, is het raadzaam eerst het privacystatement van die derden door te lezen.

Klacht

Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Beveiliging van persoonsgegevens

Snijders Arbeidsrecht hecht grote waarde aan de beveiliging en bescherming van uw persoonsgegevens en zorgt, rekening houdend met de stand van de techniek, voor passende technische en organisatorische maatregelen om een op het risico afgestemd beveiligingsniveau te waarborgen. In het geval Snijders Arbeidsrecht gebruik maakt van diensten van derde partijen, zoals een IT-leverancier, zal Snijders Arbeidsrecht in het kader van de bescherming van persoonsgegevens in een verwerkersovereenkomst afspraken vastleggen over afdoende beveiligingsmaatregelen.

Wijzigingen in de privacy- en cookiestatement

Snijders Arbeidsrecht behoudt zich het recht voor om deze privacy statement op ieder gewenst moment en voor welke reden dan ook aan te passen of te wijzigen. Wijzigingen gelden slechts indien deze schriftelijk zijn vastgelegd in de privacy- en cookiestatement.

Vragen

Bij vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de verwerking van de persoonsgegevens, kunt u contact opnemen met ons via onderstaande gegevens.

Telefoon: 073 – 7200 200
Fax: 073 – 7200 201
Email: info@snijders-arbeidsrecht.nl
Postadres: Postbus 2221, 5202 CE ’s-HERTOGENBOSCH

’s-Hertogenbosch 13 juni 2018

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 9 referenties
8,7

Mijn ervaring met Snijders Advocaten. Pragmatisch, deskundig advies en een recht door zee benadering. Bij een mogelijk volgend juridisch dossier het kantoor dat door mij gebeld gaat worden.

Anoniem

Vanwege een zakelijk geschil zocht ik een advocaat die mij kon bijstaan. Na wat onderzoek kwam ik terecht bij Snijders advocaten, waar Alberta mijn zaak op zich nam. Vanaf het begin was er een prettige, no nonsense communicatie en had ik het gevoel dat ze echt achter mij stond. Dat is een ontzettend prettig gevoel! Ze was duidelijk over waar ik juridisch stond en kon mij adviseren over welke stappen te nemen. Alle belangrijke zaken werden continue overlegd, zodat we er samen uitkwamen. Zij heeft de zaak tevens tot een goed einde gebracht! Kortom; Een ontzettend prettige samenwerking en mocht het ooit nog nodig zijn, zeker voor herhaling vatbaar.

Lisette Kars

Nina is een gedreven arbeidsrechtsspecialist en zij adviseert onze HR afdeling over uiteenlopende arbeidsrechtelijke vraagstukken. Naast haar gedrevenheid om altijd het maximale resultaat te willen behalen, is zij ook een fijne sparringpartner. Wij raden Nina zeker aan voor uw bedrijf!

Monique Petstra
HR Manager bij Keune Haircosmetics Manufacturing B.V.

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Veel werkgevers sinds 2013 onterecht en te hoog beboet door de Inspectie SZW
Het financieel dagblad opende vandaag, 19 oktober 2020, met de kop: ‘’Arbeidsinspectie gaf werkgevers onterechte [...]
Reorganiseren, wie moet weg?
Bij een reorganisatie moet je een bepaalde volgorde aanhouden van de ontslagen. Dat heet afspiegelen. [...]
Afscheid nemen van werknemers uit andere Europese landen
Stel je hebt een Spaanse werknemer die hier woont en werkt, maar door COVID-19 ben [...]