073 7200 200

Ziek uit dienst – ontslag nemen tijdens ziekte

Indien een werknemer ziek is, is hij niet in staat om de bedongen arbeid te verrichten. Dit brengt voor zowel een werkgever als een werknemer de nodige uitdagingen met zich mee. Soms lijkt ontslag de enige optie om van een zieke werknemer af te komen. Maar kan dat wel?

Ziek uit dienst

In beginsel geldt bij ziekte een opzegverbod. Dat betekent dat gedurende een bepaalde periode een werkgever niet de mogelijkheid heeft om de arbeidsovereenkomst van een zieke werknemer op te zeggen. Dat betekent echter niet dat ontslag tijdens ziekte niet mogelijk is. In bijzondere situaties kan een werkgever de arbeidsovereenkomst van een werknemer tijdens ziekte wel opzeggen, bijvoorbeeld als een zieke werknemer nog in zijn proeftijd zit of bij een ontslag op staande voet. Daarnaast kan een werknemer zelf zijn arbeidsovereenkomst opzeggen, ook al is hij ziek. Voor een werknemer is het meestal niet verstandig om zijn arbeidsovereenkomst tijdens ziekte op te zeggen. Wanneer een werknemer ziek uit dienst gaat, heeft hij namelijk geen recht op een ZW-uitkering (en ook geen recht op een WW-uitkering), omdat het initiatief tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst bij de werknemer ligt.

Ontslag na 2 jaar ziekte

Het opzegverbod tijdens ziekte geldt voor een bepaalde periode, meestal 104 weken. Nadat de periode van 104 weken is verstreken – en de werknemer nog steeds ziek is – is het opzegverbod tijdens ziekte in beginsel niet (meer) van toepassing. Dat betekent dat een werkgever aan het UWV toestemming kan vragen om de arbeidsovereenkomst van een zieke werknemer op te zeggen. Als het UWV de toestemming verleend, kan een werkgever overgaan tot het opzeggen van de arbeidsovereenkomst.

Vragen over de mogelijkheden van ontslag (nemen) tijdens ziekte?  Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 10 referenties
8,8

“Danny, je lijkt Barcelona wel… tikkie takka
Thijs heeft gebeld en onderneemt actie
Thnx man!!”

→
Bewakingsdienst Van Mook

Bewondering voor de aanpak van een juridisch geschil die jaren aan duurde met een rabiate opponent. Waarbij wij recent de overstap van een niet nader te noemen advocaten kantoor naar kantoor Snijders als een “verlossing” hebben ervaren. Zowel op het communicatieve menselijke vlak als het actief betrokken zijn bij de strijd tussen wilskracht en emotie, waarbij zelfbeheersing een antwoord was. Team Snijders staat pal achter haar cliënt en zal daar waar nodig tot het gaatje gaan met behoud van plichtenethiek binnen de deontologie. Een hoge mate van betrokkenheid tekent Snijders, die verder gaat dan alleen het “afhandelen” van een commerciële aanpak binnen een juridisch geschil.

Het is zeker, indien wij juridische hulp danwel bijstand nodig hebben spreken wij direct Snijders Advocaten aan. Een aanrader voor diegene die betrokken experts zoekt waarbij integriteit en twee voeten op de grond mentaliteit een welkome aanvulling is. Met speciale dank aan mr. Alberta Veen-Brom.

Reno A.J. Meijer – DGA
Meijer Group B.V.

Onverwacht onlangs gebruik moeten maken van een advocaat vanwege een ontslagprocedure.
Goede en duidelijke uitleg ontvangen van, in dit geval, advocaat Thijs van Liempd.
Prima geholpen en duidelijke communicatie. Alles goed en in korte tijd geregeld en afgehandeld, dus zeer tevreden!

Rick

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Wat te doen tegen een opgelegde boete in verband met het overtreden van de Arbeidstijdenwet?
Arbeidstijdenwet In de arbeidstijdenwet zijn regels opgenomen over werktijden (hoeveel uur mag een werknemer maximaal [...]
Webinar data-lazy-src=
Herstructureren in coronatijd? SAVE THE DATE! Snijders Advocaten organiseert op 9 maart 2021 een live webinar [...]
Q&A: Kan ik eigenlijk een ziekmelding van een werknemer weigeren?
In deze Q&A vertelt Thijs van Liempd kort of een werkgever een ziekmelding van een [...]