073 7200 200

Ziek uit dienst – ontslag nemen tijdens ziekte

Indien een werknemer ziek is, is hij niet in staat om de bedongen arbeid te verrichten. Dit brengt voor zowel een werkgever als een werknemer de nodige uitdagingen met zich mee. Soms lijkt ontslag de enige optie om van een zieke werknemer af te komen. Maar kan dat wel?

Ziek uit dienst

In beginsel geldt bij ziekte een opzegverbod. Dat betekent dat gedurende een bepaalde periode een werkgever niet de mogelijkheid heeft om de arbeidsovereenkomst van een zieke werknemer op te zeggen. Dat betekent echter niet dat ontslag tijdens ziekte niet mogelijk is. In bijzondere situaties kan een werkgever de arbeidsovereenkomst van een werknemer tijdens ziekte wel opzeggen, bijvoorbeeld als een zieke werknemer nog in zijn proeftijd zit of bij een ontslag op staande voet. Daarnaast kan een werknemer zelf zijn arbeidsovereenkomst opzeggen, ook al is hij ziek. Voor een werknemer is het meestal niet verstandig om zijn arbeidsovereenkomst tijdens ziekte op te zeggen. Wanneer een werknemer ziek uit dienst gaat, heeft hij namelijk geen recht op een ZW-uitkering (en ook geen recht op een WW-uitkering), omdat het initiatief tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst bij de werknemer ligt.

Ontslag na 2 jaar ziekte

Het opzegverbod tijdens ziekte geldt voor een bepaalde periode, meestal 104 weken. Nadat de periode van 104 weken is verstreken – en de werknemer nog steeds ziek is – is het opzegverbod tijdens ziekte in beginsel niet (meer) van toepassing. Dat betekent dat een werkgever aan het UWV toestemming kan vragen om de arbeidsovereenkomst van een zieke werknemer op te zeggen. Als het UWV de toestemming verleend, kan een werkgever overgaan tot het opzeggen van de arbeidsovereenkomst.

Vragen over de mogelijkheden van ontslag (nemen) tijdens ziekte?  Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 9 referenties
8,7

Nina is een gedreven arbeidsrechtsspecialist en zij adviseert onze HR afdeling over uiteenlopende arbeidsrechtelijke vraagstukken. Naast haar gedrevenheid om altijd het maximale resultaat te willen behalen, is zij ook een fijne sparringpartner. Wij raden Nina zeker aan voor uw bedrijf!

Monique Petstra
HR Manager bij Keune Haircosmetics Manufacturing B.V.

“Danny, je lijkt Barcelona wel… tikkie takka
Thijs heeft gebeld en onderneemt actie
Thnx man!!”

→
Bewakingsdienst Van Mook

Wij werken sinds januari 2020 met Nina samen. Onze ervaring met Nina is dat zij zich goed verplaatst in ons als werkgever en het type bedrijf dat wij zijn. Ze denkt met ons mee in oplossingen en schetst alternatieven als deze er zijn. Ze is goed bereikbaar en handelt snel. Met inhoudelijke vragen kunnen we bij Nina terecht, want ze voorziet ons snel in een compleet, maar eerlijk antwoord.

Helma Latijnhouwers – Strijbosch
HR Manager bij Würth Nederland B.V.

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Veel werkgevers sinds 2013 onterecht en te hoog beboet door de Inspectie SZW
Het financieel dagblad opende vandaag, 19 oktober 2020, met de kop: ‘’Arbeidsinspectie gaf werkgevers onterechte [...]
Reorganiseren, wie moet weg?
Bij een reorganisatie moet je een bepaalde volgorde aanhouden van de ontslagen. Dat heet afspiegelen. [...]
Afscheid nemen van werknemers uit andere Europese landen
Stel je hebt een Spaanse werknemer die hier woont en werkt, maar door COVID-19 ben [...]