073 7200 200

Re-integratie

Indien een werknemer ziek is, hebben zowel werkgever en werknemer – in het kader van een re-integratietraject – rechten en verplichtingen. Het re-integratietraject duurt in principe 104 weken en kan bestaan uit een eerste spoor-en/of een tweede spoor traject.

Eerste spoor traject

In beginsel zal het re-integratietraject binnen het bedrijf van de werkgever plaatsvinden (re-integratie eerste spoor). Het doel van het 1ste spoor traject is hervatting in de eigen functie, al dan niet in aangepaste vorm. De verplichtingen bij een 1ste spoor traject vloeien voort uit de Wet Poortwachter, waarbij zowel werkgever als werknemer re-integratieverplichtingen hebben.

Tweede spoor traject

Indien blijkt dat binnen het 1ste spoor traject geen mogelijkheden zijn voor de werknemer om te re-integreren, dan wordt gekeken naar re-integratiemogelijkheden bij een ander bedrijf. Dit wordt ook wel een 2de-spoor traject genoemd. In de meeste gevallen zal aan de hand van het advies van de bedrijfsarts worden bepaald of een tweede spoor traject moet worden gestart. Omdat dit vaak specialistisch werk is, kan de werkgever hiervoor een gespecialiseerd re-integratiebedrijf inschakelen.

In dienst treden bij 2despoor-werkgever

Nadat een periode van 104 weken is verstreken – en de werknemer nog steeds ziek is – kan een werkgever het UWV om toestemming vragen om de arbeidsovereenkomst op te zeggen. Een andere mogelijkheid is dat de werknemer in dienst treedt bij het bedrijf waar het tweede spoor traject is doorlopen.

In de meeste gevallen zal dan de arbeidsovereenkomst bij de eerste werkgever worden beëindigd, zodat de werknemer met de tweede spoor-werkgever een nieuwe arbeidsovereenkomst kan aangaan. Let wel: de eerste werkgever is in dat geval dan wel een transitievergoeding aan de werknemer verschuldigd.

Een andere constructie is detachering, waarbij het dienstverband bij de 1ste werkgever niet wordt beëindigd, maar de werknemer wordt uitgeleend aan de 2de spoor-werkgever. In dat geval is de 1ste werkgever geen transitievergoeding aan de werknemer verschuldigd, omdat er ook geen sprake is van een beëindiging van het dienstverband.

Meer weten over het eerste spoor en/of twee spoor re-integratietraject? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar dé specialist in arbeidsrecht? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Snijders Arbeidsrecht in. Wij werken voor cliënten door geheel Nederland, alsook op de Nederlandse Antillen. Daarnaast hebben we een goed internationaal netwerk, waardoor we ook in internationale arbeidsrechtelijke kwesties de gewenste doelen behalen. Graag onderhouden we ook met u een duurzame relatie, zodat we bij conflicten snel, kostenefficiënt en effectief kunnen schakelen. 

Klantbeoordeling Op basis van 9 referenties
8,7

Bewondering voor de aanpak van een juridisch geschil die jaren aan duurde met een rabiate opponent. Waarbij wij recent de overstap van een niet nader te noemen advocaten kantoor naar kantoor Snijders als een “verlossing” hebben ervaren. Zowel op het communicatieve menselijke vlak als het actief betrokken zijn bij de strijd tussen wilskracht en emotie, waarbij zelfbeheersing een antwoord was. Team Snijders staat pal achter haar cliënt en zal daar waar nodig tot het gaatje gaan met behoud van plichtenethiek binnen de deontologie. Een hoge mate van betrokkenheid tekent Snijders, die verder gaat dan alleen het “afhandelen” van een commerciële aanpak binnen een juridisch geschil.

Het is zeker, indien wij juridische hulp danwel bijstand nodig hebben spreken wij direct Snijders Advocaten aan. Een aanrader voor diegene die betrokken experts zoekt waarbij integriteit en twee voeten op de grond mentaliteit een welkome aanvulling is. Met speciale dank aan mr. Alberta Veen-Brom.

Reno A.J. Meijer – DGA
Meijer Group B.V.

Vanwege een zakelijk geschil zocht ik een advocaat die mij kon bijstaan. Na wat onderzoek kwam ik terecht bij Snijders advocaten, waar Alberta mijn zaak op zich nam. Vanaf het begin was er een prettige, no nonsense communicatie en had ik het gevoel dat ze echt achter mij stond. Dat is een ontzettend prettig gevoel! Ze was duidelijk over waar ik juridisch stond en kon mij adviseren over welke stappen te nemen. Alle belangrijke zaken werden continue overlegd, zodat we er samen uitkwamen. Zij heeft de zaak tevens tot een goed einde gebracht! Kortom; Een ontzettend prettige samenwerking en mocht het ooit nog nodig zijn, zeker voor herhaling vatbaar.

Lisette Kars

“Danny, je lijkt Barcelona wel… tikkie takka
Thijs heeft gebeld en onderneemt actie
Thnx man!!”

→
Bewakingsdienst Van Mook

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het arbeidsrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij publiceren en doceren voorts in het arbeidsrecht. Snijders Arbeidsrecht laat u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Veel werkgevers sinds 2013 onterecht en te hoog beboet door de Inspectie SZW
Het financieel dagblad opende vandaag, 19 oktober 2020, met de kop: ‘’Arbeidsinspectie gaf werkgevers onterechte [...]
Reorganiseren, wie moet weg?
Bij een reorganisatie moet je een bepaalde volgorde aanhouden van de ontslagen. Dat heet afspiegelen. [...]
Afscheid nemen van werknemers uit andere Europese landen
Stel je hebt een Spaanse werknemer die hier woont en werkt, maar door COVID-19 ben [...]